Elő a fakanalat!

Útravaló fészekrakóknak

Útravaló fészekrakóknak

Túrós csusza

2014. augusztus 25. - eszterlánc21

Nehézségi fok: kétbalkezesek is megpróbálhatják

Hozzávalók:

- 25 dkg fodros nagykocka (Durillo)

- 10 dkg füstölt szalonna

- 25 dkg túró

- só

- tejföl (kb 2-3 dl)

Adag: önálló ételként 2-3 adag, leves után 3-4 adag

Szükséges eszközök:

- 3 l-es lábas

- 23 cm átmérőjű, 5 cm magas bevonatos serpenyő

- fakanál

- éles kés

- tésztaszűrő

túrós csusza.JPG

Ügymenet:

1. A lábasba kb 2 l vizet töltünk, sózzuk (kb 1 csapott evőkanál), felforraljuk.

2. A szalonnát fél centis szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk, a serpenyőbe tesszük és alacsony/közepes hőfokon kiolvasztjuk/megsütjük miközben időnként megkeverjük.

3. Ha a víz felforrt, beletesszük a tésztát, kicsit megkeverjük és megfőzzük (kb 10-12 perc), ne túl puhára. Ha kész van, leszűrjük, lecsepegtetjük és a szalonnára borítjuk.

4. A tésztára rámorzsoljuk a túrót, sózzuk, majd az egészet kissé átkeverjük.

5. Ízlés szerint tefjölt teszünk a tetejére, az alját pedig pár perc alatt, magasabb hőfokon átpiríthatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://feszekrakoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr676600399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása