Elő a fakanalat!

Útravaló fészekrakóknak

Útravaló fészekrakóknak

Paradicsomos, tonhalas tészta

2014. augusztus 25. - eszterlánc21

Nehézségi fok: kétbalkezesek is megpróbálhatják

Hozzávalók:

- 25 dkg penne 

- só

- 2 evőkanál olíva olaj

- fokhagyma (ízlés szerint 1-2-3 gerezd)

- 250 ml sűrű paradicsomlé (Spar passata, 500 ml -es doboz fele)

- 1 db tonhal konzerv

- olaszos fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)

- őrölt fekete bors

- (parmezán) sajt

Adag: önálló ételként 2-3 adag, leves után 3-4 adag

Szükséges eszközök:

- 3 l-es lábas

- 23 cm-es bevonatos pároló serpenyő

- tészta szűró

- fakanál

- éles kiskés

- reszelő

 paradicsomos halas tészta.JPG

Ügymenet:

1. A lábasban kb 2 liter vizet forralunk, közben megsózzuk (kb 1 csapott evőkanál)

2. A serpenyőbe olíva olajat öntünk.

3. A fokhagyma gerezdeket meghámozzuk, apróra vágjuk, vagy lereszeljük, az olajon óvatosan megpirítjuk (épp csak megsárguljon)

4. A tonhal konzervet kinyitjuk, a fedelét rajta hagyva, kezünkkel tartva leszűrjük és a fokhagymára tesszük, majd felöntjük a paradicsomlével.

5. Fűszerezzük sóval, borssal, olaszos fűszerkeverékkel, pár percig rotyogtatjuk. Ha van parmezán sajtunk, azt is reszelünk a szószba,

6. Mikor a tészta megfőtt leszűrjük, a mártásba tesszük (a főző vízből félre tehetünk 1 dl-et és azt is a mártáshoz adhatjuk), átforgatjuk, összemelegítjük.

7. Reszelt (parmezán) sajttal tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://feszekrakoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr406635543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása